Tooling voor extruder koppen Twentsche Kabelfabriek

De Twentsche Kabelfabriek BV (TKF) in Haaksbergen stond voor een flinke uitdaging. De tool die zij gebruikten om de koppen van hun extruder machine te positioneren was namelijk niet meer van deze tijd.

Met als gevolg: hun positioneer-unit voldeed niet meer aan de steeds strengere eisen die worden gesteld aan gebruiksgemak, nauwkeurigheid en veiligheid. De extruder is essentieel voor het primaire productieproces van TKF, dus werd het de hoogste tijd voor optimalisatie. Nieuwsgierig naar de aanpak?

Van gesprek tot succesvol eindresultaat

TKF klopte voor dit project aan bij Tuinte. Een eerdere samenwerking in een nieuwbouwproject was ze erg goed bevallen. Omdat alles begint bij een goede basis, volgden er intensieve gespreksrondes. Daarnaast brachten we de bestaande situatie op locatie bij TKF in kaart.

Op basis hiervan maakten we een 3D-concept en presenteerden deze aan de betrokken medewerkers van TKF. Na het zien en goedkeuren hiervan, konden onze werkzaamheden van start!

De extruder kop werd door TKF aangeleverd en door ons geïntegreerd in de positioneerunit. Dit geheel werd bij Tuinte ‘in huis’ gedetailleerd uitgewerkt en geassembleerd. Daarna werd deze door ons uitgebreid getest. Daarbij keken we uiteraard ook zeer kritisch naar de veiligheid. Een mooi resultaat daarvan is dat de extruder nu niet alleen aan de machinerichtlijn voldoet, maar ook de veiligheid van de operators die ermee werken is flink toegenomen.

In alle fases van dit project waren de lijnen kort. Tussen ons en de opdrachtgever, maar ook intern: onze eigen engineers, operators en monteurs dachten goed met elkaar mee. Knelpunten werden zo al in een vroeg stadium ontdekt en opgelost. En dat zorgde naast kwaliteitsverhoging ook voor besparing op kosten en tijd.

extruder-koppen-tooling-oude-situatie

Veiliger werken met minder omsteltijd en storingen

Tijdens de implementatie bij de Twentsche Kabelfabriek keken we nog eens goed naar het totaalplaatje. De nieuwe tooling is immers een onderdeel van de huidige primaire productielijn bij TKF, en moet daar natuurlijk perfect in passen. Omdat onze verschillende disciplines elkaar versterken, zijn we in staat om verder te kijken dan alleen de initiële uitdaging.

Daarna volgde een korte proefperiode, en inmiddels draait de extruder in de productielijn bij TKF op volle toeren en kunnen we tevreden terugkijken: de veiligheid en het gebruiksgemak zijn toegenomen, terwijl de omsteltijd en het aantal verstoringen zijn afgenomen.

Resultaat

  • Stabiele vaste veilige opstelling per productielijn
  • Makkelijk wegzwenken cq weer positioneren in de X-Y en Z assen zonder beschadigingen
  • Snelle omsteltijden
  • Vermindering van het aantal storingen 

Aan het woord: Paul Pelle 

Paul Pelle, Process Improvement Engineer van de Twentsche Kabelfabriek BV:

“De praktische manier van overleg met ons en onze operators was zeer prettig. De communicatie was open en transparant. De uitvoering van dit project was professioneel, zonder de pragmatische oplossing uit het oog te verliezen. Kortom: zeker een aanrader voor de volgende optimalisatie!”