Nieuwe operations manager

Nieuwe operations manager

Sinds 1 juli werkt de 51- jarige Bert Wildenborg bij Tuinte als operations manager. Hij volgt Robert Pelgrim op, die na 22 jaar elders een nieuwe uitdaging gevonden heeft. Bert heeft veel bagage als het gaat om het slim inrichten en het aansturen van de operatie en coachend leiderschap.  Zijn doel is om er achter de schermen voor te zorgen dat alles goed, soepel en tijdig verloopt. Hij stelt zich graag voor: 

Even voorstellen
"Als operations manager ben ik verantwoordelijk voor het inrichten van het productieproces en aansturen van de gehele operatie. Nadat ik mijn carrière begonnen ben als CADCAM-manager ben ik door gegroeid naar de positie van operationeel manager, waarin ik door de jaren heen al de nodige ervaring opgedaan heb. Daarnaast heb ik de laatste jaren de functie van Cost Calculation & Project Support vervuld waarbij ik ook nauw betrokken was bij de opvolging van de projecten.

Tuinte kende ik al van vorige werkgevers. Ik werd gewezen op een vacature, werd hierdoor getriggerd en ging een gesprek aan. De veelzijdigheid van de organisatie en de aandacht voor de ontwikkeling van mens en organisatie spraken mij erg aan. Bovendien onderscheidt Tuinte zich met klantgerichtheid, vakmanschap, een hoge kwaliteit, flexibiliteit, binding met de klant en mooie producten.”

Mens en organisatie
"Al in mijn jeugd had ik interesse in techniek. Ik sleutelde aan o.a. fietsen en brommers en ging zo nu en dan met mijn vader mee die in de verspaning werkte. Maar ik ontdekte dat ik meer kon en besloot verder te studeren. Ik koos voor werktuigbouwkunde en industriële productietechnieken aan het hbo en de universiteit waarbij ik me heb gespecialiseerd in CAD/CAM. Het samenspel tussen mensen, processen en techniek, dat vond ik interessant! Mensen beter maken en organisaties efficiënter laten werken. Als hands-on, no-nonsense manager sta ik dan ook tussen de mensen op de werkvloer. Ik vind het belangrijk dat medewerkers doen waar ze goed in zijn en zelf input geven vanuit hun vakmanschap. Daarbij geef ik vertrouwen, vrijheid, verantwoordelijkheid binnen bepaalde grenzen.”

Soepele processen
“Tuinte groeit en het is noodzakelijk dat de organisatie op deze groei is ingesteld. Tijdige, snelle levering, een hoge kwaliteit en de juiste prijs zijn belangrijk in de markt. Processen moeten goed ingericht zijn om aan de eisen van klanten te blijven voldoen. Ik richt mij bij Tuinte op het ontwikkelen en verbeteren van het bedrijf naar de toekomst toe. De afgelopen periode heb ik al veel gesprekken gevoerd met medewerkers, rondgelopen in de productie en gekeken naar procedures. Ik stuur de operatie niet rechtstreeks aan, dat doen de teamleiders. Dat geeft mij ruimte om de strategische plannen van Tuinte te vertalen naar concrete acties. Daarbij ben ik gericht op het totale organisatiebelang en denk afdelingsoverschrijdend.”

Output en performance
“De komende tijd richt ik me voornamelijk op digitalisering. Eerst wil ik het basisproces goed op orde hebben, van waaruit we een verdere efficiencyslag kunnen maken. Met alleen een ERP-systeem ben je er uiteraard niet. Ook ben ik samen met HR bezig meer structuur aan te brengen in functie- en taakomschrijvingen. Mijn doel is dat afdelingen nog beter gaan samenwerken, elkaar verstaan en voor elkaar klaarstaan. Dat medewerkers tevreden zijn, de juiste output leveren én een uitstekende service aan klanten blijven verlenen!”