Grote interne herinrichting bij SIT Controls

Grote interne herinrichting bij SIT Controls

Tuinte heeft bij SIT Controls, een grote printplaat fabrikant in Hoogeveen, de gehele printplaat productie SMT opnieuw ingedeeld. Deze werkzaamheden zijn samen met de klant in één weekend afgerond. TDO heeft de klant ontzorgt en meegedacht om de kwaliteit en veiligheid van de verplaatsingen te waarborgen.

In totaliteit ging het om 3 printplaat productie lijnen. Deze zijn 180 graden omgedraaid en op andere posities neergezet. Het betrof een verplaatsing met kritische en fijnmechanisch machines van o.a. MYDATA. Deze hebben elk een eigen specifieke manier van aanpak, waarvoor TDO een speciaal gereedschap heeft ontwikkeld. Gelijktijdig is bij elke productielijn de logistiek aangepakt. Hierbij zijn nieuwe machines en nieuwe transportsystemen geplaatst.

Aanvankelijk was de planning om de productie stilstand te minimaliseren door de werkzaamheden in 2 weekenden uit te voeren. Veel tijdwinst is behaald door dit project goed voor te bereiden en in één weekend te realiseren. Na het weekend kon de productie probleemloos opgestart worden. De stilstand is beperkt gebleven tot 1 middagploeg.

Projectleider Harmen Kingma
“Het was een mooie klus, waarbij de samenwerking met het team van Tuinte als zeer prettig werd ervaren met een uitstekend eindresultaat.
Kernbegrippen hierbij waren: openheid, daadkracht, oplossingsgerichtheid, professionele communicatie en meedenken. Ik zou Tuinte zeker aanraden.”