Smart maintenance

Smart maintenance

Drie maanden geleden op de TIV2018, waar het thema “Smart Industries 4.0” centraal stond, lieten de vele standhouders zien hoe op verschillende manieren een invulling gegeven kan worden, om de huidige industrie klaar te stomen voor het digitale tijdperk.

Het is vooral SMART als de vertaalslag van de huidige situatie gemaakt kan worden naar toekomstige zaken als digitale connectiviteit en big data. Tijdens de beursgesprekken werd regelmatig duidelijk, dat men moeite had het “SMART”-principe naar de eigen organisatie te vertalen.  

1Digitaal is natuurlijk prachtig, maar het wordt pas echt “Smart” als een productiemachine voldoet aan de hedendaagse machineveiligheidsnormeringen en als deze op het hoogste niveau kan produceren, omdat er een passende onderhoudsstrategie is toegepast. Dat de onderhoudsstrategieën in de laatste tien jaar voor een deel van preventief naar correctief zijn verschoven, is bekend. Maar hoe weet een productiebedrijf met een goed gevulde orderportefeuille en krakende machines waar het grootste risico op machinebreuk ligt, zonder dat er weer op de oude manier brandjes geblust hoeven te worden? Daarvoor heeft TDO technical services een breed pallet aan Smart maintenance oplossingen ontwikkeld. Met Smart Maintenance worden risico’s gereduceerd en de winstmarge op de productie geoptimaliseerd.

Lees meer over Smart Maintenance »