Met conditie bewaking verliezen ombuigen naar winst

Sinds ruim een jaar houdt TDO technical services zich, aanvullend op het preventief en correctief onderhoud, ook bezig met conditie bewaking. In het afgelopen jaar heeft onze CBM adviseur Peter Sanders daarvoor diverse internationaal erkende en ISO gecertificeerde opleidingen gevolgd.

Conditie bewaking, ook wel conditie monitoring genoemd, wordt uitgevoerd aan het machinepark terwijl deze blijft produceren. Door periodiek metingen uit te voeren worden trends opgebouwd en kan door afwijking van de trendlijn ingeschat worden wanneer een component aan vervanging toe is.
Conditie monitoring van TDO technical services kent een veelzijdigheid aan meettechnieken, die voor verschillende toepassingen gebruikt worden.

Trillingsmetingen voor onder andere lager-, uitlijn- en onbalansfouten.
Thermografie voor onder andere verhoogde overgangsweerstanden en interne en externe vloeistoflekkages.
Olieanalyse om vuil en water te detecteren ter voorkoming van polymerisatie en uiteindelijk harsvorming.
Ultrasoonmetingen voor onder andere premature lagerschades en persluchtlekkage onderzoek.

CONDITIE BEWAKING AAN PERSLUCHTSYSTEMEN

De ultrasoon meettechniek wordt veel gebruikt om de persluchtinfrastructuur van bedrijven op lekkages te onderzoeken. Veel bedrijven weten wel dat het lekt, maar weten niet waar. Menig bedrijf schakelt daarom op zaterdag zijn machines uit om te luisteren waar het ‘sist’. Tijdens zo’n zoektocht worden een aantal lekkages gevonden, waardoor men de indruk heeft weer een lekvrij systeem te hebben. Helaas blijkt vaak het tegenovergestelde waar te zijn, omdat persluchtlekkages richting- en afstandsafhankelijk zijn en vaak niet waarneembaar zijn door het menselijke gehoor. Hierdoor worden tot wel 75% van de lekkages niet gevonden.

TDO technical services kan door middel van ultrasoon meetapparatuur de kleinste lekkages van een paar tientjes tot grotere lekkages van honderden euro’s gemakkelijk opsporen. Daarmee is het ook geen uitzondering dat een meetproject gedetecteerde verliezen van meer dan € 25.000 per jaar ombuigt in operationele winsten.
Naast de besparingen op operationele kosten wordt ook de reductie van CO2-uitstoot in kaart gebracht. Als lekkages verholpen worden zal dit een positieve bijdrage geven aan uw positie op de CO2-prestatieladder.

Met besparingen van deze grootte en de reductie van CO2-uitstoot is de toegevoegde waarde van TDO technical services aan haar opdrachtgevers optimaal.

Als uw interesse gewekt is om uw perslucht-verliezen om te buigen in winst, neem dan vrijblijvend contact op.

>> Naar SMART MAINTENANCE