las-en-constructiewerk-tuinte-smart-industrial-solutions
laswerk-constructiewerk-tuinte-hengevelde

Tuinte dé specialist in las- en constructiewerk / gecertificeerd lassen

Las- en constructiewerk van hoog niveau - gecertificeerd ISO 3834-2

Tuinte is uw one-stop-shop voor alle facetten van machinebouw. In onze visie zijn optimaal werkende machines en machineonderdelen niet alleen een kwestie van techniek, maar ook het resultaat van continue afstemming. Een wisselwerking tussen specificaties van de opdrachtgever én onze verschillende disciplines draagt bij aan optimaal synergievoordeel, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wij maken graag het verschil voor onze opdrachtgevers met het bedenken en realiseren van de beste oplossingen. Naast bouwen, aanpassen en beheren van machines biedt Tuinte daarom nog tal van aanvullende diensten. Lees meer over: gecertificeerd lassen.

Gecertificeerd lassen bij Tuinte

Las- en constructiewerk bij Tuinte is van hoog niveau: sinds 2019 zijn wij gecertificeerd. Het gaat hierbij om het kwaliteitscertificaat ISO 3834-2. Deze certificering is een internationaal erkend kwaliteitsborgingsysteem voor laswerkzaamheden. Alle kwaliteitseisen op het gebied van lassen zijn hierin vastgelegd.

Internationale scholing van onze lasspecialisten

Een aantal van onze lasspecialisten is geschoold op het niveau van International Welding Technologist. Het kwaliteitscertificaat ISO 3834-2, in combinatie met de vakkennis van onze International Welding Technologists, stelt ons in staat om onze competenties naar een steeds hoger niveau te brengen. Zo kunnen we u als opdrachtgever nog beter van dienst zijn!

Bij Tuinte kunt u voor diverse soorten lasopdrachten terecht. Wij hebben een separate non-ferro lasafdeling, speciaal voor onder andere de voedingsmiddelen-, farmaceutische- en high tech industrie. Daarnaast zijn wij u ook graag van dienst met zowel MIG-, MAG-, als TIG-lassen.

TIG-lassen

Het principe van TIG-lassen is dat materiaal aan elkaar wordt gelast zonder gebruik te maken van toevoegmateriaal, alleen met gebruik van lasapparatuur. Zo produceren wij laswerk van hoge kwaliteit, waarbij alle hoeken en kanten mooi afgewerkt zijn.TIG-lassen geeft een hoge mate van nauwkeurigheid en biedt bovendien een prima bescherming tegen oxidatie.

MIG- en MAG-lassen

Het verschil tussen MIG-/MAG- lassen en TIG-lassen zit onder andere in het toevoegen van materiaal. Dit gebeurt bij MIG- en MAG-lassen door middel van een continue aanvoer van lasdraad. Een voordeel van deze manieren van lassen ten opzichte van TIG-lassen is de hogere snelheid. Ook deze technieken bieden bescherming tegen oxidatie en zijn op verschillende materialen toepasbaar.

Meer vraag naar gecertificeerd lassen

Steeds meer opdrachtgevers, zowel nationaal als internationaal, vragen om de ISO 3834-2 certificering. De reden hiervoor is dat het achteraf niet zomaar is vast te stellen of de lassen deugdelijk zijn gemaakt, wanneer een onderzoek nodig is. De ISO 3834-2 certificering zijn dan van groot belang. De strikte voorwaarden uit dit kwaliteitssysteem zorgen er namelijk voor dat men vooraf, met grote mate van waarschijnlijkheid, al kan vaststellen dat het eindproduct zal voldoen aan de gestelde eisen.

Las- en constructiewerk in uw project

Maakt uw las- en constructie uitdaging deel uit van een groter project? Bij Tuinte is ruime kennis aanwezig in de organisatie op allerlei technische gebieden, zoals montage, elektrotechniek, pneumatiek, hydraulica, besturingstechniek en nog veel meer. Door onze samenwerkingsgerichtheid en jarenlange ervaring op al deze diverse vakgebieden zijn wij in staat al uw complexe opdrachten en projecten tot een goed einde te brengen.

Onze services

Waarom kiezen voor een partner met gecertificeerde lassers?

Outsourcen aan Tuinte biedt veel voordelen zoals kostenreductie, procesvereenvoudiging en innovatieversnelling.

Bij ons kunt u rekenen op:

  • Een adres voor alles wat komt kijken bij het bouwen, aanpassen en onderhouden van machines
  • Kennis van de huidige technieken én wet- en regelgeving
  • Uitgebreide mogelijkheden en flexibiliteit op het gebied van gecertificeerd lassen en las- en constructiewerk
  • Wij beheersen zowel MIG-, MAG- als TIG-lassen
  • Kwaliteitscertificaat ISO 3834-2
  • Onze lassers zijn geschoold op het niveau van International Welding Technologist (IWT)
  • Wij leveren altijd maatwerk

Maak kennis met Tuinte

Benieuwd hoe Tuinte in de praktijk te werk gaat en welke projecten wij recentelijk succesvol hebben afgerond? Neem een kijkje op onze projectenpagina!

Image
Image
Image

CONTACT OPNEMEN

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
ronald-wildenborg-sales-tuinte-machinefabriek
Ronald Wildenborg
Key Accountmanager